Estetik Uygulamalar

Estetik diş hekimliği kapsamında porselen laminalar, bonding uygulamaları-dolgular, inley-onley ve zirkonyum kronlar bulunmaktadır. Porselen laminalar; ön dişlerdeki şekil ve renk bozukluklarını düzeltmek amacıyla uygulanan, ince yaprak şeklindeki estetik materyallerdir. Diş yüzeylerindeki ufak bir ön hazırlıktan sonra laboratuvar ortamında hazırlanan laminalar dişlerin ön yüzeylerine yapıştırılarak tedavi sonlanır.

Bonding uygulamalar-dolgular; çürük, renklenmiş, kırık, şekil bozukluğu gösteren ve araları ayrık (diastema)dişlerin, diş rengindeki kompozit dolgu materalleriyle yeniden şekillendirilmesidir. İnley – Onley – Zirkonyum kronlar; dolguyu destekleyebilecek yeterli miktarda diş dokusu bulunmadığı durumlarda laboratuvar ortamında hazırlanan estetik materyallerdir. İnley-onley uygulamasında dişin sadece eksik olan kısmı tamir edilir. Zirkonyum kronlarda ise diş tamamen kaplanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

İletişim

Sizde diş sorunlarınız ile ilgili bir bilene sormak isterseniz ister telefon istereseniz iletişim sayfamız üzerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz




    size nasıl yardımcı olabilirim ?